Categories
That Blonde To The Rescue

High-end make up, заслужава ли си?

На всички ни се е случвало да „залитнем“ по някой по-скъп продукт или дори да се изкушим да го купим. Но винаги на заден план стои въпросът „За тези пари колко пък да си заслужава…?“ Именно на него ще ви отговоря в тази статия, имайки предвид някои от продуктите на пазара, които не се стърпях и купих.

Нека започнем с пример номер 1 – Benefit. Отдавна си мечтаех за Hoola bronzer-а им и исках някой ден да го имам, защото е нещо сантиментално за мен. Още отпреди да го купя, знаех, че 70 лева в никакъв случай няма да си заслужават.

Отивайки в Sephora видях, че имат един останал комплект на бронзант и гланц за устни на цена 76 лв. – взех него. (двете поотделно щяха да излезнат около 90лв.) И двата продукта са страхотни – бронзантът се разнася брилянтно върху кожата, опаковката му е безкрайно сладка и идва с малка четка.

Гланцът не лепне, даже хидратира и мирише страхотно. Но, заслужават ли си цената? Не. Със сигурност могат да се намерят сходни продукти за 2/3 от цената, които да не отстъпват по качество.

Друг техен продукт, който изпробвах беше гелът им за вежди – Gimme brow, като от него купих мини версията, която струваше 30 лв. – половината продукт за половината цена. Няма да ви лъжа, най-хубавият гел за вежди е, който съм използвала досега. Но опаковката и количеството на продукта по никакъв начин не предполагат цена от 60 лв. (нормален размер).

Номер 2 – MAC – червило, молив, фиксиращ спрей. Червилото се усеща като продукт на по-скъпа марка – разнася се леко по устните и стои красиво, опаковката е метална и тежка. Не смятам, че 40+ се заслужават особено…, ако беше 25-30 може би бих се размислила.

Същото важи и за молива – няма нищо общо с който и да е било от дрогерийните, които имам, изключително мек, с наситен цвят, но цената е твърде висока.

Фиксиращият спрей обаче бих купила повторно, независимо дали е с намаление или не. Цената му беше около 40 лева и е единственият фиксиращ спрей, който реално си свърши работата. По-евтин е от Urban Decay All Nighter (в който всички се кълнат) и се справя брилянтно.

Номер 3 – Blood Sugar палитра от Jeffree Star Cosmetics. Със сенките нещата стоят малко по-различно. Тук разликите в качеството се забелязват много лесно и бързо могат да се съпоставят обикновената дрогерийна палитра и тази от high end марка. Бих казала, че парите си заслужават – 52 долара. Да, и по-малко бихме понесли, но за самата палитра и качеството на сенките в нея – това е приемлива цена.

*Повече за Blood Sugar в следващата статия!

Надявам се статията да ви е била полезна или поне интересна! Лека седмица ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *