Categories
Random Inspiration

Q&A и Честит първи рожден ден на блога!

Здравейте приятели! Отдавна обещаната Q&A статия вече е тук по случай рождения ден на блога!

Нека да започваме!

Как реши да направиш блога?

Блогът се роди докато участвах в програмата Able Mentor. Това е програма за ученици от 10-ти и 11-ти клас, в която те биват „комплектувани“ с ментор със сходни интереси или работещ в сферата, заинтригувала ученика. Ти и менторът ти трябва да изготвите проект, който да развие теб самия и да ти помогне да навлезеш в нещата, които те привличат. Моят проект беше именно блога. Менторът ми Заря и координаторът ми Ани ми помогнаха безкрайно много, за което им благодаря!

Ти ли измисли логото си?

Да. В момента, в който измислих имената на блога и инстаграма, имах и виждането за логото. Знаех, че трябва да е нещо бързо разпознаваемо и запомнящо се. Исках да съдържа отличителните ми белези – косата, очите и погледа. Помолих сестра си да го създаде – тя е точният човек – не само защото познава чертите ми по-добре от мен самата, а защото е един от най-добрите творци, които съм виждала. Обясних й каква е идеята ми и тя веднага сътвори виждането, което имах в главата си, за което благодаря и на нея!

Как се вдъхнови да се гримираш?/Как ти хрумна да се заровиш в света на грима?/Кога започна да се гримираш?

Започнах да се гримирам в 9-ти клас. Не мога да кажа, че тогава ми беше страст, по-скоро беше нещо ново и интересно за мен, което исках да доопозная. След това започна да ми харесва все повече и повече и установих, че е нещо, чрез което мога да се изразявам.

Кои бяха първите ти гримове?

Имах BB крем и безцветна спирала, които майка ми ми беше купила. След това ми подари и блестящ гланц за устни, а в 9-ти клас сама си купих телесно червило и синя очна линия 😀

Смяташ ли, че това ще е бъдещата ти работа?

За момента – не. Насочила съм се в друга посока – това, което ще следвам в университета е и нещото, което искам да работя. НО бих била безкрайно щастлива, ако успея да съчетая бъдещата си професия с гримьорството.

Кое е най-трудното, най-голямото препятствие?

Предполагам става дума за блога и инстаграма и веднага мога да кажа – мотивацията и това да не се обезкуражаваш, когато нещо не потръгне. Случва се – губиш последователи, губиш читатели, снимка, от която си безкрайно горд, хората не харесват чак толкова… Но всичко отминава 🙂

Обичаш ли чушки?

Ххахаха, да, Тишо, обичам чушки 😀 😀 (не мога да го определя дори като inside joke, защото нямам идея как се зароди :D)

Коя е любимата ти визия?

Постоянно се сменят, но в момента обичам ежедневната си визия, а именно леко подчертани вежди, по-естествено изглеждаща кожа, спирала, очна линия направена със сенки и розовеникаво червило 🙂

Колко време ти отне да се научиш да си слагаш, махаш лещите?

Махането, поне при мен, се оказа доста по-лесно и бързо от слагането. Още отначало го правех за секунди. Докато слагането беше малко по-сложно. Опитвах са да ги слагам така, както ми бяха обяснили, а не така, както аз чувствах за по-удобно и това ми костваше доста изгубено време. Първите пъти ми отнемаше по половин час да си ги сложа, но когато започнах по своя начин – ставаше за секунди.

Препоръчай ми грим за по-светла кожа и зелени очи 🙂

Светлорозовото и кораловото се съчетават брилянтно със зелени и сини очи и наистина ги карат да изпъкнат. А nude червилата в гама червеникаво кафяво, керемидено червено, според мен стоят много добре със светла кожа, без да утежняват визията или състаряват лицето.

dav

От къде черпиш вдъхновение за статиите?

Отвсякъде… общо взето съм съсредоточена в това да пиша неща, които аз бих искала да намеря някъде и да прочета, да изгледам, или неща, които са ми били нужни като начинаещ и знам, че ако ги напиша, ще бъда полезна на някого.

Как започна да разбираш продуктите, така че да им намираш еквиваленти в България, ако тук няма същите.

Гледам безкрайно много ревюта на продукти, чета мнения на beauty творците, на които знам, че мога да имам доверие. Също така анализирам 😀 продуктите, за да мога да преценя кои са основните им черти, така че, ако тръгна да им търся заместител, да знам как трябва да се представи той.

Предлагам пауза тук 🙂 Може да направим втора част на въпросите в бъдеще, затова следете инстаграма, за да се включите и вие!

Огромно благодаря на всеки, който отделя дори по секунда да хареса моя снимка, да прочете част от статия или просто да обърне внимание на това, което правя!

До скоро!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *