Categories
That Blonde To The Rescue

UPDATED: Грижа за кожата

Животът е движение и следва своя собствена динамика. Това променя ежедневието и навиците ни и от последния път, в който си говорихме за грижа за кожата, при мен се промени и тази рутина.

В последната половин година кожата ми абсолютно се побърка заради лекарства, нерви, хормони и мръсотия. Веднага ви давам един съвет – избягвайте да пипате лицето си – без значение дали сте навън или у дома. Навик, който развих през това време, е винаги да имам антибактериален гел в себе си, с който да почиствам ръцете си, преди да пипна лицето си, по каквато и да е причина, когато съм навън.

А сега към продуктите…

Определено мога да заявя, че открих най-подходящите, поне за момента, продукти за кожата си. Кремът с водорасли за мазна кожа и кремът с чаено дърво за разширени пори и чувствителна кожа, са на The Body Shop. Тази марка промени всичко… кожата ми беше безкрайно зачервена, с много белези, пъпки и всички „екстри“ и именно тези два продукта успяха да я успокоят, изравнят и върнат към старото ѝ гладко сияйно състояние.

 

Друг продукт, отново на The Body Shop (не съм обвързана с тях, всичко е закупено със собствени средства, просто са наистина добри!!!) е пяната за миене на лице. Започнах да я използвам сутрин и вечер и от първото измиване усетих колко кадифена се чувства кожата ми след това. Изненада ме колко еластична и жизнена изглежда.

Неща, които не промених в рутината си са тоунърът и маслото на Oriflame с чаено дърво, което използвам за белезите си.

   

Използвам маска за лице два пъти седмично, след баня, като постоянно ги сменям – за мазна кожа, за нормална кожа, хидратираща, почистваща в дълбочина – всеки път използвам различна, в зависимост от това от какво се нуждае кожата ми в момента.

Нещо ново, което добавих към рутината си след къпане, е маска за под очите (от DM) – кожата там е безкрайно чувствителна и е добра идея да се хидратира (също така използвам и околоочен ролон на Alverde по препоръка на beauty.by.zori – последвайте я, пише страхотно).

Също така към рутината добавих и лентички за черни точки, които се поставят на носа (отново от DM).

Внимавам да ексфолиирам лицето си най-много 2 пъти в седмицата, защото иначе кожата ми се разранява. Грижата за кожата не се ограничава само до лицето, затова мажа и врата си с хидратант.

В обобщение мога да кажа: за да получи кожата ви всичко, от което се нуждае, е необходимо да си създадете разнообразна рутина и да полагате специална грижа за зоните, изложени на повече дразнене и замърсявания. И не забравяйте да хидратирате мазната кожа – лицето ви се омазнява именно защото му липсва хидратация и то се опитва да си я набави някак. Личен фаворит, с който можете да започнете е този на L’oreal и еликсира на Revolution:

   

Приятна седмица!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *