Categories
Uncategorized

Основа за лице. Нужна ли ни е реално?

В днешната статия ще си поговорим малко за различните основи за грим (primer) – какво точно правят и нужни ли са ни всъщност.

Основата за грим се слага на лицето преди фон дьо тена, за да подготви и изглади кожата ни. Това придава по-мек и гладък вид на лицето.

Primer-ът може да бъде използван и самостоятелно – като крем за лице например, който да ни предпазва и от вредителите на околната среда.

Illuminizing primer

Това са основи, които притежават лек блясък и правят кожата по-искряща и могат да бъдат използвани и като течен highlighter. Преди ме беше страх да използвам такава основа, защото по-мазната кожа има свой блясък, от който не можех да се отърва, но след това се престраших и установих, че всъщност кожата изглежда здрава и притежава този „healthy natural glow”, към който всички се стремят.

Препоръчвам Illuminizing primer на Oriflame от The One:

Pore Filler

Pore filler или Blur stick – няма значение. Вършат една и съща работа, просто консистенцията им е различна. Предназначени са да запълнят разширените пори, да изравнят кожата, за да може гримът ни да изглежда по-равен и да не полепва по гънките на лицето ни.

Хидратант

Под формата на база за лице може да нанесем и някакъв вид хидратираща основа или кремът за лице, който ежедневно използваме. В зависимост от това как реагира кожата на него сте свободни да експериментирате.

Базата често помага фон дьо тенът ни да изглежда равен, мек и със сатенен завършек. Представлява едно покривало върху кожата, което скрива неравностите, а също така и я предпазва от вредителите на външната среда.

Каква да бъде базата е изцяло ваш избор. Някои хора я намират за тежка и не обичат толкова много слоеве върху лицето си. Ако ви е страх от това, но все пак искате да пробвате нещо ново, ви препоръчвам да намерите някоя на по-водна основа, за да не утежнява гримът ви.

Надявам се да съм ви била полезна! Пожелавам ви прекрасна седмица!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *